Gediplomeerd Gedragsadviseur Mero

Gedragstherapie aan huis

Gedragstherapie met opname

10 Tips voor papegaaien met gedragsproblemen

In 2022 ben ik afgestudeerd als gedragsadviseur voor papegaaien. Momenteel ben ik bezig aan de laatste fase voor gedragsterapeut. Ben de opleiding gestart vanwege veel vragen in ons hotel omtrent het gedrag/ problemen over onze kromsnavels.

Er blijkt veel ongewenst gedrag te zijn en onwetendheid over de kromsnavel en zijn huisvesting. Hier wil ik onze klanten en natuurlijk nieuwe klanten graag mee helpen.

Als het gaat om het welzijn van papegaaien spelen gedragsproblemen een belangrijke rol. De belangrijkste gedragsproblemen zijn: Angst, onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, plukken, zelfmutilatie, schreeuwen, bijten en territoriaal gedrag, verkeerde opvoeding, ‘sloopgedrag’ en seksueel gedrag.

Dit is een greep uit wat problemen kunnen zijn en die u als problematisch kunt ervaren:
• problemen bij in en uit de kooi halen
• problemen bij de verzorging
• agressie/bijten naar mensen, soortgenoten of andere dieren
• angst voor mensen, soortgenoten of andere dieren
• schreeuwen
• veren plukken
• slopen
• overige problemen

Dit ongewenste gedrag is ooit begonnen als normaal gedrag. Nu is voor ieder persoon de definitie van abnormaal gedrag anders, dit is voor schreeuwen net zo. Voor de 1 is schreeuwen een level 3 terwijl het voor de ander persoon het een level 9 is.
Dit is iets waar ik dan ook graag samen met u naar wil gaan kijken en het probleemgedrag via een plan van aanpak te gaan doorlopen/aanpakken.

Tijdens een gedragsconsult neem ik de tijd om u en uw papegaai wat beter te leren kennen. De leefsituatie van de papegaai en eigenaar is voor mij dan ook gelijk duidelijk in beeld. Deze is namelijk voor iedere papegaai en eigenaar anders! Deze factoren zijn erg belangrijk om gerichte adviezen te kunnen geven. Eerst zal u van mij een vragenlijst opgestuurd krijgen om in te vullen. Tevens zal ik u vragen om foto’s en filmpjes te sturen. Op deze wijze kan ik mij al voorbereiden en een plan van aanpak/vragen maken voor het huisbezoek of de online sessie.

Momenteel ben ik met een nieuw concept bezig. In het voorjaar van 2024 zal dit nieuwe concept gaan draaien en kan ik mijn laatste deel af gaan sluiten van de opleiding Gedragstherapeut. Op deze wijze kan ik probleemvogels opvangen met een rugzakje en de eigenaren ook hierbij helpen.

Voor vragen over Gedragsproblemen of over een consult mag u mij bellen of mailen. Ik ga graag met u op zoek naar een passend traject om het probleem aan te pakken. Door al jaren met vogels te werken kan ik u hier in leren hiermee om te gaan.

Tarieven

error: Content is protected !!