Gedragstherapie Opnames

MERO Papegaaienhotel

Uniek in Nederland, Interne opname voor kromsnavels

Gedragstherapie met eerst opname voor observatie bij ons intern.

Totaal nieuw concept voor papegaaien met een probleemgedrag! Dit concept is ontstaan doordat er in het hotel veel eigenaren komen met een probleem gedrag. En daar vragen over hebben.

Elke kromsnvavel heeft een eigen karakter en doordat hij langere tijd bij mij in het hotel is kan ik de eigenaren al tips en tricks meegeven. Zelf werk ik 7 dagen in de week met kromsnavels van alle soorten, ik denk dan ook vaak Out Off The Box. Elke vogel heeft dan ook een eigen aanpak nodig.

Ik bied een compleet pakket aan voor uw kromsnavel die een probleemgedrag vertoont.

Het opnemen en behandelen van gedragsproblemen bij papegaaien is een belangrijk aspect van het zorgen voor deze huisdieren. Gedragsproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben, waaronder verveling, stress, gezondheidsproblemen, gebrek aan sociale interactie of onjuiste opvoeding. Lees hier 10 Tips voor papegaaien met gedragsproblemen

Een complete behandeling is een kortdurende opname in ons hotel voor papegaaien. Deze opname duurt circa 2 à 3 weken en is verdeeld in 3 blokken.

Eerste Periode

Dit is een observatieperiode om te kunnen beoordelen wat er zoals speelt.

De eerste periode zal starten in ons hotel in Boven-Leeuwen. Hier kan de papegaai spelen, klimmen slopen en foerageren e.d.

2 à 3 weken gebruik ik om zelf de problemen te analyseren en te herkennen; tevens zie. ik dan ook hoe de papegaai reageert op andere benaderingen en prikkels.

Uiteraard moet de papegaai wel getest zijn op de 4 ziektes (PDD, PBFD, CHLAMYDIA EN POLYOMA) voor het behandelplan die bij ons intern plaats zal vinden.

Tweede Periode

Is een periode thuis.

In deze periode ga je in huis aan de slag met de eventuele verandering die al in gang is gezet bij ons in het hotel.

Je staat als eigenaar stil bij wat al bereikt is of wat er nog moet veranderen?

In deze periode zal ik de eigenaren vragen filmpjes te maken van de actie en reactie.
Dit filmmateriaal neem ik dan ook door als ik langskom in de derde periode.

 

Derde Periode

Ik kom een huisbezoek brengen en zal dan ter plaatste observeren en analyseren, hoe de papegaai en de eigenaar reageren op bepaalde prikkels en activiteiten.
Hier zal ik dan ook het gemaakte beeldmateriaal van jullie bij betrekken.

Met deze gegevens ga ik een plan van aanpak maken en de papegaai en eigenaar begeleiden.

Ik geef de nazorg via mail, app of telefoon (beeldbellen).

U staat er dus niet alleen voor als de papegaai eenmaal weer thuis is.

Waarschijnlijk kan ik ook gaan ontdekken wat dan de redenen zijn waarom de vogel vroeger met dit gedrag is begonnen (mits het geen herplaatser is) en historie niet bekend is.

Tarieven

Interne opname

incl. 2 a 3 weken interne opname met voeding en overnachting in het voor- of naseizoen. Hier analyseer ik vanuit ons hotel en bij u thuis.

Voor meer informatie kunt u met mij contact opnemen. Het complete pakket is eventueel ook te voldoen in twee termijnen. Deze kosten zijn op aanvrag. 

error: Content is protected !!