De zon schijnt, de vogels fluiten… het perfecte weer om met je papegaai naar buiten te gaan! Maar voordat je je gevederde vriend meeneemt op avontuur, is het belangrijk om te zorgen voor zijn veiligheid.

Een tuigje is de ideale oplossing om je papegaai te laten genieten van de frisse buitenlucht zonder het risico dat hij wegvliegt.

Waarom een tuigje belangrijk is:

  • Voorkomt ontsnappingen: Zelfs een gewiekte papegaai kan door een onverwachte schrik of windvlaag wegvliegen. Met een tuigje is hij altijd aan je vastgeklikt, waardoor hij niet kan verdwalen.
  • Veiligheid voorop: Buiten zijn er tal van gevaren voor papegaaien, zoals verkeer, roofdieren en giftige planten. Met een tuigje kun je hem dichter bij je houden en uit de problemen halen.
  • Versterkt de band: Trainen met een tuigje kan een leuke en leerzame ervaring zijn voor jou en je papegaai. Het kan jullie band versterken en je papegaai meer zelfvertrouwen geven.

Onze papegaaientuigjes:

In onze webshop vind je een ruim assortiment papegaaientuigjes in verschillende maten en modellen. Onze tuigjes zijn:

  • Comfortabel: Gemaakt van paracord, die comfortabel te dragen is voor je papegaai.
  • Veilig: Voorzien van stevige clickers maar laat nooit u vogel alleen in het tuigje buiten .
  • Gemakkelijk aan te doen: Ontworpen met gebruiksvriendelijke sluitingen.

Kom langs in onze winkel of bestel online en laat je adviseren over het juiste tuigje voor jouw papegaai. Met een tuigje van SX Design kan je samen met je gevederde vriend zorgeloos genieten van alle buitenpret!

Extra tip: Begin met het wennen van je papegaai aan het tuigje in huis, voordat je naar buiten gaat. Zo kan hij wennen aan het gevoel en kan je samen oefenen met lopen en vliegen.

Met een tuigje beleven jij en je papegaai plezierige en veilige momenten samen, buiten in de natuur!

Agressie

Agressie

Hoewel het lijkt alsof we met een negatieve noot beginnen, valt agressief gedrag binnen het bereik van normaal papegaaien gedrag. In het wild vertonen vogels vaak agressief gedrag ten opzichte van elkaar wanneer ze strijden om hun favoriete voedsel of de beste...

Stress bij papegaaien. 

Stress bij papegaaien. 

Net als bij mensen kunnen papegaaien ook last hebben van stress. Papegaaien zijn zeer sociale dieren en hebben behoefte aan interactie en aandacht van hun eigenaar. Wanneer een papegaai niet genoeg aandacht krijgt, kan dit leiden tot stress en verveling.  Andere...

Papegaai wil niet op de hand stappen? Geen paniek!

Het is heel normaal dat een papegaai niet meteen op je hand wil stappen. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals angst, onzekerheid of een gebrek aan vertrouwen. Met een beetje geduld en de juiste aanpak kun je je papegaai leren om op je hand te stappen. Een paar...

Vier jaar vol liefde voor papegaaien

Al vier jaar lang baten wij met veel passie en toewijding ons papegaaienhotel uit. De liefde voor deze prachtige vogels staat bij ons centraal, en dat merkt u aan alles. Van de ruime en comfortabele kooien tot de dagelijkse aandacht en verzorging, we doen er alles aan...

error: Content is protected !!