Papegaai mee op vakantie

by | mrt 12, 2021 | Nieuws

Papegaai mee op vakantie

Als u van plan bent uw papegaai mee op vakantie te nemen, is het goed om vooraf bij uw vakantieadres te informeren of huisdieren welkom zijn. Vraag dan ook meteen naar de regels rond hun aanwezigheid. Bij een reis naar het buitenland moet u rekening houden met de invoereisen van het land, de reisduur, het klimaat en de conditie van uw huisdier. Sommige huisdieren kunnen bijvoorbeeld niet tegen autoritten of hoge temperaturen. Houd er rekening mee dat sommige dieren erg aan huis gehecht zijn; die doet u geen plezier met een uitstapje naar het buitenland.

Uw Papegaai blijft thuis

Als u besluit om uw papegaai niet mee te nemen op vakantie, zijn er verschillende mogelijkheden voor het regelen van verzorging van uw vogel tijdens de vakantieweken. U kunt uw papegaai naar een hotel brengen, oppas aan huis regelen of uw papegaai onderbrengen bij familie of vrienden.

Hotels voor papegaaien

U kunt uw papegaai tijdens de vakantie naar een hotel brengen. Heel belangrijk is dat uw vogel voor plaatsing in een hotel getest is op 4 belangrijke ziektes. Als uw vogel niet volledig getest is of u kunt geen deugdelijk bewijs overleggen, zal het pension uw papegaai weigeren. De eisen per hotel verschillen nogal, wij adviseren u dan ook om altijd van te voren bij het door u uitgekozen hotel te informeren naar de test-eisen.

Wanneer u uw vogel mee naar het buitenland wilt nemen, krijgt u te maken met de buitenlandse wet- en regelgeving. De invoereisen zijn per land geregeld.
Voor invoer van en naar de EU landen gelden altijd de volgende basis invoerregels:

  • Identificatie door middel van een chip
  • Het nieuwe (blauwe) dierenpaspoort
  • Cites papieren, eigendomspapieren
  • Getest op de ziektes

Bepaalde landen binnen de EU bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Zweden, maar ook landen buiten de EU kunnen aanvullende eisen hebben. Kijk online voor de meest recente invoereisen van uw vakantiebestemming of neem telefonisch contact met ons op. U kunt ook contact opnemen met de ambassade van uw vakantieland.

Het vogelpaspoort
Het vogelpaspoort is geen officieel paspoort in de zin van grensdocument, maar meer een medisch document waarin ook veel “persoonsgegevens” worden bijgehouden. Een plek om de aankoop en jaarlijkse controles bij te houden, de eventuele medicatie, de gewichtsontwikkeling van de vogel en voor losse notities.  Dit document is bij de grens niet geldig, maar zeker wel handig om aan te tonen dat je papegaai gezond is en voor controle bij een dierenarts is geweest.

Agressie

Agressie

Hoewel het lijkt alsof we met een negatieve noot beginnen, valt agressief gedrag binnen het bereik van normaal papegaaien gedrag. In het wild vertonen vogels vaak agressief gedrag ten opzichte van elkaar wanneer ze strijden om hun favoriete voedsel of de beste...

Stress bij papegaaien. 

Stress bij papegaaien. 

Net als bij mensen kunnen papegaaien ook last hebben van stress. Papegaaien zijn zeer sociale dieren en hebben behoefte aan interactie en aandacht van hun eigenaar. Wanneer een papegaai niet genoeg aandacht krijgt, kan dit leiden tot stress en verveling.  Andere...

Nieuws en uitslag van de enquête

Nieuws en uitslag van de enquête

Uitslag Enquête De enquête was een groot succes. Hartelijk dank voor het invullen van de enquête. Hierbij de trekking van de loting, deze is te zien op onze Facebookpagina Wij wensen de winnaar en zijn/haar papegaai veel plezier met het gewonnen sloopspeelgoed....